Hírek
2017. Március 22. 09:18, szerda |
Életmód
Forrás: mti
A kialvatlanság ma már népbetegség Magyarországon

A kialvatlanság már népbetegségnek számít Magyarországon - hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.
Kalmár Hajnalka klinikai szakpszichológus elmondta, hogy az alvás minőségét például a folyamatos online jelenlét is rontja, ezért fontos lenne, hogy lefekvés előtt az emberek már ne használják okoseszközeiket, és ne legyenek állandóan elérhetőek.
Ugyanakkor a környezet is sokat számít: szakértők szerint általában 18-19 fokos hőmérsékletben lehet a legjobbat aludni, és az éjfél előtti alvás - ahogy a mondás is tartja - duplán számít, mert ilyenkor mélyebb álomba merül az ember - hívta fel a figyelmet.
Hozzátette, hogy a szervezet csak rövid ideig képes tolerálni a kevés vagy nem minőségi pihenést, hosszú távon ez pusztítóvá válhat, gyorsabb öregedést eredményez és az öngyógyító folyamatok is sérülnek. A kevés alvás miatt ráadásul megnőhet a szervezet szénhidrátigénye, ami hízáshoz vezethet - jegyezte meg.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Május 02. 09:46, péntek | Életmód
Pápaválasztás - Már elkészült az új pápa ruhája, három különböző méretben
Három különböző méretben készítette el a következő egyházfő első ruháját Raniero Mancinelli római szabó.
2025. Május 01. 08:47, csütörtök | Életmód
Fudzsimoto Szu: A Zene Háza az egyik legfontosabb projektem
Fudzsimoto Szu (Sou Fujimoto) világhírű japán építész az Oszakai Világkiállításon tartott előadást, amelyben kiemelte: a Magyar Zene Háza az egyik legfontosabb projektje.
2025. Május 01. 08:36, csütörtök | Életmód
Visit Hungary: mintegy hétszázezren pihentek Magyarországon a tavaszi szünetben
Az áprilisi vakáció időszakában 664 ezer turista kereste fel a magyar tájakat, április 17-27. között a szálláshelyek 36 százalékkal több vendéget fogadtak a tavalyi tavaszi szünethez képest
2025. Április 30. 07:55, szerda | Életmód
Agrárminiszter: a házikert a magyar családok rejtett erőforrása
Meghatározó jelentőségű a házikerti termelés a jó minőségű és egészséges élelmiszer előállításában.